Menü Bezárás

Hűtőházak, hűtőkamrák

A hűtőláncban az élelmiszergyártók és az élelmiszer kereskedők közötti kapcsolat kezdeti, illetve végpontja a hűtőházak és a hűtőkamrák. Az élelmiszergyártásnál a napi termelés mennyisége a technológiából fakadóan, és attól függően eltér az elszállítandó mennyiségtől. Ezt a problémát hidaljuk át a hűtőházi kapacitások kiépítésével.

A hűtőházzal kapcsolatos elvárások, hogy a félkész illetve készterméket megőrizze a lehető legmagasabb minőségi színvonalon, és e mellett alacsony üzemeltetési költséggel legyen használható.

Természetesen figyelembe kell venni a fentieken túl a logisztikai elvárásokat is.

Alapvetően a hűtőkamrákkal szemben támasztott követelmények megegyeznek az előbbiekben a hűtőháznál megfogalmazottakkal.  A funkcionális szerepe szintén megegyezik a hűtőházéval, hiszen az áruházhoz érkező élelmiszer beszállítási üteme természetszerűleg eltér az értékesítési folyamat során szükségessé váló mennyiségtől.  Fontos, hogy a minőség megőrzése nagy hangsúlyt kapjon, hiszen a szállítási időszakok eltérése miatt a hűtőkamrákban egy napnál tovább is tárolásra kerülnek az élelmiszerek.